bábovka

Šlehačková bábovka

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání
1 kypřící prášek
špetka skořice
2 lžíce kakaa (není nutné)
máslo na vymazání, mouka na vysypání

Postup:

Vejce utřeme s cukrem do pěny. Vše přidáme k prosáté mouce, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem, dále přidáme smetanu a pořádně promícháme.
Těsto si můžeme rozdělit na dvě části, kdy jednou obarvíme kakaem se skořicí a druhé zůstane jen tak.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme střídavě tmavé a světlé těsto.
Bábovku ze šlehačky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
Hotovou šlehačkovou bábovku pocukrujeme a můžeme si na ní pochutnávat.