Ovocné knedlíky z kynutého těsta

Ingredience:

250 g hrubé mouky
125 ml mléka
1/2 kostky droždí
lžíce cukru
1 vejce
lžíce másla
jahody, meruňky, borůvky...
máslo na polití, strouhanka nebo tvaroh

Postup:

Z teplého mléka, cukru a rozdrobeného droždí si uděláme kvásek, který necháme vykynout.
Smícháme mouku s vejce, máslem, vykynutým kváskem a zbytkem mléka. Uděláme vláčné těsto, které necháme alespoň půl hodiny v teple kynout.
Těsto rozdělíme na několik dílů (10 - 20) a do každého zabalíme kousek ovoce.
Vaříme v páře nebo ve vroucí vodě asi 10 minut. Hotový knedlík propíchneme vidličkou, aby z něj vyšla pára.
Ovocné knedlíky polijeme na talíři máslem a posypeme opraženou strouhankou nebo strouhaným tvarohem.