kynute knedliky

Ovocné knedlíky kynuté recept

Ingredience:

400 g hrubé mouky
špetka soli
200 ml mléka
polovina kostky droždí
2 lžíce cukru
2 vejce
ovoce (jahody, borůvky, meruňky, švestky....)
máslo
cukr nebo strouhaný perník

Postup:

Z části teplého mléka, cukru a droždí si uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí. Pak k ní přidáme vejce, zbytek mléka a kvásek. Uděláme si vláčné těsto, které necháme necelou hodinu v teple kynout.
Po vykynutí si těsto rozdělíme na malé části, do kterých zabalíme ovoce a vytvoříme knedlíky. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě nebo je vaříme v páře asi deset minut. Po uvaření ovocné kynuté knedlíky propíchneme špejlí, abychom je zbavili přebytečné páry.
Ovocné knedlíky kynuté posypeme cukrem, strouhaným perníkem a zalijeme rozpuštěným máslem.