dort

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:

2 balíčky piškotů
3 zakysané smetany
40 g moučkového cukru
1 vanilinový cukry
5 plátků želatiny
průhledné želatina
máslo, kokos (není nutné)
500 g ovoce (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup:

Dortovou formu buď vymažeme máslem a vysypeme kokosem, nebo ji vyložíme potravinářskou fólií.
Dno vyložíme piškoty. Smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Smetanou zalijeme piškotovou vrstvu, na kterou dáme ovoce. Stejný postup opakujeme ještě jednou nebo dvakrát. Končíme ovocem, které zalijeme čirou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Dort dáme vychladit na noc do chladničky.
Nepečený dort ze zakysané smetany je doopravdy výborný. Nepečený dort ze zakysané smetany je velmi dobrý, pokud použijete dva druhy ovoce, například jahody a borůvky.

Dobrý je také tvarohový dort nepečený.