bábovka

Mramorová bábovka

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
250 g cukru
100 ml oleje
300 ml mléka
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
kakao
máslo na vymazání, mouka na vysypání

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C.
Cukry se žloutky vyšleháme do pěny. Pak k nim přidáme mléko, olej, kypřící prášek a mouku.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta.
Asi třetinu těsta obarvíme dvěma lžícemi kakaa.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Těsto nalíváme do formy, kdy nalíváme střídavě světlé a tmavé těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Po vychladnutí mramorovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.