knedliky

Kynuté jahodové knedlíky

Ingredience:

200 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
špetka soli
200 ml vody nebo mléka
polovina kostky droždí
lžíce cukru
1 vejce
jahody
máslo
cukr nebo strouhaný perník

Postup:

Z části teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouky se solí. Pak k tomu přidáme vejce, zbytek vody a kvásek. Uděláme si těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout.
Po vykynutí si těsto rozdělíme na malé části, do kterých zabalíme jahodu, kterou pocukrujeme. Knedlíky necháme ještě čtvrt hodiny kynout a pak je vaříme v páře asi deset minut. Po uvaření jahodové knedlíky propíchneme špejlí, abychom je zbavili přebytečné páry.
Jahodové kynuté knedlíky posypeme cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem.