jahodový moučník

Jahodový moučník

Ingredience:

Těsto: 5 vajíček
50 g moučkového cukru
20 ml teplé vody
30 g kakaa
20 ml oleje
60 g polohrubé mouky
1/3 balíčku prášku do pečiva
jahodová marmeláda
Náplň: 2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
smetana na šlehání
500 g jahod

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem, dále přidáme vodu a olej. Přisypeme kakao, mouku a prášek do pečiva. Z bílků si uděláme sníh a vše společně promícháme.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 12 - 15 minut.
Piškot necháme vychladnout a pak ho potřeme jahodovou marmeládou.
Jahody umyjeme a přepůlíme. Přepůlenou stranou je naskládáme na vrstvu marmelády.
Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme ještě zakysanou smetanu.
Jahody potřeme smetanou, na kterou přimáčkneme další půlky jahod.
Necháme v chladu ztuhnout a jahodový moučník můžeme podávat.