dort

Jahodový dort nepečený

Ingredience:

2 balíčky piškotů
3 zakysané smetany
1 šlehačka na šlehání
4 lžíce cukru
3 vanilinové cukry (lepší jsou vanilkové)
jahody

Postup:

Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Šlehačku vyšleháme a přidáme k ní veškerý cukr a smetanu. Směs pořádně zamícháme.
Do dortové formy dáme potravinářskou fólii, tak abychom koncem fólie mohli přikrýt dort. Do formy vyskládáme vrstvu piškotů, na ně plátky jahod a potřeme krémem. Tento postup několikrát opakujeme a končíme smetanou vrstvou, na kterou dáme jahody. Překryjeme dort fólií a dáme ztuhnout přes noc do lednice.
Jahodový dort nepečený chutná výborně. Nepečený jahodový dort můžeme podávat se šlehačkou a ozdobit pak jahodou.
Vanilka dává dortu příjemnou chuť a aroma.