jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Ingredience:

Těsto: 170 g sušenek (Albert, BeBe)
80 g másla
Krém: 600 g mascarpone
1 malá zakysaná smetana (15%)
3 vejce
200 g cukr
1 vanilinový cukr
1 citron
Poleva: 300 g jahod
želatina
2 lžíce cukru

Postup:

Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem.
Dortovou formu vymažeme máslem a na dno a i na okraje dáme sušenkové těsto.
Pečeme v troubě asi 8 minut (předehřátá na 180°C).
Připravíme si krém. Mascarpone vyšleháme se smetanou, vejci, cukrem a šťávou z citronu. Hmota musí být krásně vláčná.
Krém naneseme na upečenou sušenkovou vrstvu. Pečeme v troubě 30 minut opět na 180°C.
Cheesecake necháme trošku vystydnout.
Připravíme želatinu podle návodu. Na cheesecake naskládáme omyté jahody a zalijeme je želatinou.
V lednici necháme jahodový cheesecake ztuhnout a poté jej podáváme.