tiramisu

Jahodové tiramisu

Ingredience:

200 g cukru
500 ml smetany ke šlehání
500 g mascarpone nebo pomazánkového másla
1 vanilinový cukr
8 lžíc griotky
3 lžíce silné kávy
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny

Postup:

Jahody nakrájené na plátky a 3/4 piškotů pokapeme griotkou. Zbytek piškotů pokapeme kávou. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a se dvěma lžícemi cukru. Zbytek cukru utřeme s mascarpone.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Do smetany vmícháme kousky jahod, želatinu a připravené mascarpone.
Do formy dáme potravinářskou fólii, tak abychom zbytkem fólie mohli zakrýt formu.
Na dno dáme piškoty pokapané kávou, na ně trochu krému a griotkové piškoty a plátky jahod. Zase pokračujeme krémem, piškoty a jahodami, doku budeme mít suroviny. Končíme krémem.
Jahodové tiramisu překryjeme zbytkem fólie a dáme ztuhnout do lednice minimálně na 8 hodin.
Jahodové tiramisu je jeden z nejoblíbenějších jahodových dezertů.