rezy

Jahodové řezy

Jahodové řezy jsou oblíbeným letním jídlem, protože je na trhu spoustu jahod. Ovšem jahodové řezy si můžete udělat kdykoliv během roku a použít jahody mražené. Na jahodových řezech si pochutná každý, a proto vám tady přinášíme spoustu receptů na jahodové řezy.

Recept - Jahodové řezy

Ingredience:

Na těsto:
4 celá vejce
150 g cukru
100 ml oleje
100 ml mléka
220 g polohrubé mouky
polovinu prášku do pečiva
20 ml rumu.
Na krém: 450 g čerstvých jahod, 250 g tvarohu, 150 ml zakysané smetany, 100 g cukru,500 ml mléka, 2 ks jahodového puding.
Na ozdobu: 2 šlehačky, ztužovač, barevné zdobeni nebo strouhaná čokoláda.

Postup:

Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, k tomu přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, šleháme dál a pak přidáme sníh z bílků a rum. Dáme do vymazané formy a pečeme na 180 °C, dokud těsto nebude růžové.
Příprava krému - rozmixujeme jahody (část z nich si ještě odložíme), přidáme mléko, cukr, pudingy a vaříme. Do horké směsi vmícháme máslo a necháme zchladnout. Pak přidáme, tvaroh a zakysanou smetanu, a část jahod.
Po zchladnutí dáme krém na upečené těsto, na krém dáme ušlehanou šlehačku a ozdobíme jahodové řezy strouhanou čokoládou.

Recept - Jahodové řezy II

Ingredience:

Na těsto:
4 vejce
150 g moučkového cukru
50 ml oleje
100 ml teplé vody
200 g polohrubé mouky
polovina prášku do pečiva
Na krém:
500 g jahod
1 vanilkový puding
250 g másla
200 g moučkového cukru

Postup:

Vejce s cukrem ušleháme a k němu přidáme olej a vodu, pak ještě mouku s práškem do pečiva. Dáme péct na 180 °C na vysypaný plech nebo na plech s pečícím papírem.
Připravíme si krém, kdy rozmixujeme jahody a promícháme s vanilkovým pudinkem a dáme vařit. Do vychlazeného pudingu dáme utřené máslo s cukrem
Na vychladlý piškot dáme krém. Jahodové řezy polijeme čokoládovou polevou, na kterou můžeme poklást jahody či polít želatinou.

Další recepty na jahodové řezy