rezy

Jahodové řezy se želatinou

Ingredience na jahodové řezy:

Těsto:
5 vajíček
200 g hladké mouky
170 g cukru
1/3 kypřícího prášku
50 ml oleje
Pudink:
1 l mléka
2 pudinky (jahodové nebo vanilkové)
4 lžíce cukru
Želé:
2 balíčky želatiny (bezbarvé)
cukr
jahody

Postup:

Vejce s cukrem ušleháme, přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Vyšleháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaná plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 - 20 minut. Poté ho necháme vychladnout.
Dále připravíme pudink, který poté nalijeme ještě teplý na vychladlý korpus.
Na pudink dáme jahody buď celé, nebo nakrájené.
Připravíme si želatinu dle návodu a nalijeme ji na jahody.
Jahodové řezy dáme ztuhnout do chladu.

Další recepty na jahodové řezy