rezy

Jahodové řezy

Recept - Jahodové řezy se sněhem

Ingredience:

Těsto:
5 vajec
150 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
150 g polohrubé mouky
špetka soli
400 g jahod
Sníh:
4 bílky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
40 ml vody.

Postup:

Z pěti bílků ušleháme sníh se soli, pak přidáme cukr, žloutky, mouku a kakao. Těsto dáme plech s pečícím papírem nebo na vysypaný plech. Pečeme na 180 °C do růžova.
Připravíme si tuhý sníh; přidáme k němu směs vody, cukru a vanilkového cukru, kterou předtím vaříme v sirup.
Na piškot poklademe jahody a potřeme sněhem, necháme lehce dopéct do okrové barvy. Vystydlé jahodové řezy posypeme cukrem a krájíme nožem namočeným ve vodě před každým krájením.