rezy

Jahodové řezy

Recept - Jahodové řezy s pudingem

Ingredience:

Těsto:
5 vajec
180 g moučkového cukru
půl prášku do pečiva
200 g hladké mouky
50 ml oleje
Pudink:
1 l mléka
2 - 3 vanilkové cukry
2 jahodové nebo vanilkové pudinky
2 ks dortové čiré želatiny, 50 g cukru
jahody

Postup:

Vejce smícháme s cukrem a vyšleháme hustou pěnu, do které postupně přilijeme olej, a přidáme mouku, kypřící prášek. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech, a dáme péct na 15 minut do vyhřáté trouby na 200°C. Po vychladnutí si z mléka, cukru a pudinků připravíme pudink. Teplý pudink nalijeme na vychladlý řez. Na pudink vyskládáme přepůlené jahody. Připravíme si želatinu podle návodu, a tu nalijeme na jahody s pudingem.
Jahodové řezy necháme ztuhnout nejlépe v lednici.
Tyto jahodové řezy jsou moc dobré a lahodné.