rezy

Recept - Jahodové řezy s kompotem

Ingredience:

Těsto:
6 vajec
60 g moučkového cukru
40 g polohrubé mouky
20 g kakaa
špetka prášku do pečiva
Krém:
400 g jahodového kompotu
1 jahodový puding
200 g másla
40 g moučkového cukru

Postup:

Utřeme žloutky s cukrem, a vmícháme do ní mouku, kakao, prášek do pečiva. Pak přidáme sníh z bílků. Hotové těsto dáme na plech. Při 200°C pečeme 8 - 10 minut.
Ve šťávě z kompotu rozmícháme puding, který pak uvaříme. V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme rozmačkané jahody a zchladlý puding.
Na piškot, který necháme zchladnout natřeme krém, který posypeme třeba nastrouhanou čokoládou.
Jahodové řezy necháme vychladit a podáváme.

Recept - Jahodové řezy se želatinou

Ingredience:

Těsto:
6 vajec
210 g polohrubé mouky
210 g cukru krupice
Krém:
zakysaná smetana
250 g tvarohu
125 g hery
cukr moučka
400 g jahody
2 balíčky želatiny.

Postup:

Vejce s cukrem ušleháme, pak přidáme mouku a těsto dáme na plech. Pečeme na 175 °C asi 15 - 20 minut.
Utřeme tvaroh s máslem, vyšleháme a přidáme smetanu a cukr.
Na piškot naneseme krém, na který dáme plátky jahod a zalijeme zchladlou želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu na sáčku. Jahodové řezy necháme vychladit v lednici.