jahody

Jahodová roláda

Ingredience:

Těsto: 6 vajec
140 g práškového cukru
80 g hladké mouky
Krém: smetana na šlehání
50 g cukru
300 g jahod
Na ozdobení: čokoládová poleva, kousky jahod

Postup:

Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Přidáme k tomu žloutky a opět šleháme. Nakonec do směsi vmícháme mouku, ale už nešleháme. Těsto dáme na plech, na kterém je pečící papír. Pečeme asi 8 minut dozlatova v předehřáté troubě na 200 °C. Vytáhneme piškot z trouby a dáme jej i s papírem na vlhkou utěrku a stočíme. Necháme ho vychladnout.
Mezitím si uděláme krém. Vyšleháme smetanu s cukrem. K tomu přidáme jahody, které také rozšleháme.
Ze studené rolády sejmeme pečící papír a potřeme ji krémem. Roládu zarolujeme. Ozdobíme čokoládovou polevou, na kterou můžeme dát kousky jahod. Jahodovou roládu necháme v lednici odpočinout alespoň na dvě hodiny.
Jahodová roláda se hodí třeba k nedělnímu čaji či kávě.