kolac

Jablkový koláč

Ingredience:

Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g másla
100 g cukru moučky
prášek do pečiva
vanilkový cukr
150 g másla
1 vejce
1 puding
mléko
Náplň:
3 jablka
skořice
rozinky, ořechy
piškoty

Postup:

Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem, měkkým máslem a vejcem. Uděláme vláčné těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout v lednici.
Jablka nastrouháme a smícháme s ořechy, rozinkami a skořicí.
Připravíme si puding.
Z těsta uděláme 2 placky, první dáme do vymazané a vysypané formy.
Na těsto dáme piškoty, nastrouhaná jablka a vše zalijeme pudingem. Na puding dáme druhou placku těsta.
Jablkový koláč pečeme v troubě, která je vyhřátá na 200°C, asi půl hodiny.