bublanina

Hrníčková jahodová bublanina

Ingredience:

2 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
2 vajíčka
1 hrníček mléka
1/2 hrnku oleje
1 hrníček = 250 ml
500 g jahod

Postup:

Ve vetší míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
Potom přidáme vajíčka, mléko a olej.
Těsto pořádně umícháme, až vznikne vláčná hmota.
Jahody omyjeme a odstraníme stopky. Pokud máme moc velké jahody, tak je přepůlíme.
Vymažeme plech máslem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou, nalijeme těsto a rovnoměrně na něj naházíme jahody.
Plech vložíme do trouby, kterou jsme předtím pustili na 180°C a pečeme asi 40 minut.
Bublaninu po vychladnutí posypeme cukrem a můžeme podávat.